Wat bieden wij

  • Dagbesteding op maat, afgestemd op individuele wensen indien mogelijk.
  • Een gevarieerd dagelijks programma met verschillende activiteiten.
  • Dagelijks serveren wij verse warme maaltijden voor onze cliënten.

Speciaal vervoer is beschikbaar voor (elektrische) rolstoelgebruikers.

  • Als buurthuisfunctie bieden wij een warm welkom aan degenen die zelfstandig wonen maar behoefte hebben aan sociaal contact. Tegen een kleine vergoeding kunt u bij ons terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Om er zeker van te zijn dat er geen geplande uitstapjes zijn en er iemand aanwezig is, verzoeken wij u vooraf contact met ons op te nemen via de vestiging in uw buurt.

Onze openingstijden zijn van 9.00 uur tot 20.00 uur.

De dag is verdeeld in drie dagdelen:
– 09.00 tot 13.00 uur
– 13.00 tot 17.00 uur
– 16.00 tot 20.00 uur (alleen op maandag en woensdag in Spijkenisse)

Indien (speciaal) vervoer is opgenomen in uw indicatie, regelt Boa Vinda het vervoer voor u. De ophaaltijd en chauffeur worden vooraf met u en uw mantelzorger afgestemd.

Dagjes uit

Boa Vinda organiseert regelmatig buitenactiviteiten, afhankelijk van de wensen van onze cliënten, de beschikbaarheid van het uitje en uiteraard de weersomstandigheden.

Nandus
Nandus

Belevenis Tv

Boa Vinda maakt gebruik van de belevenis-tv.

Een gebrek aan activiteiten en prikkels kan leiden tot onvoldoende stimulatie van de hersenen, iets wat u graag anders zou zien. De belevenis-tv biedt hiervoor een oplossing. Met interactieve spellen worden mensen zowel mentaal als op het gebied van fijne motoriek gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan een ‘jukebox’ met muziek en beelden uit de jeugd van de cliënten, of aan een spreekwoordenspel. Samen spelen bevordert vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid. Wanneer men genoeg heeft van het spelen, kan de tafel eenvoudig worden omgezet in een reguliere tv.

De belevenis-tv is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel/tv die op elke gewenste plek kan worden neergezet. Het belangrijkste kenmerk van de belevenis-tv is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren.

Hulphond Nandus 

Nandus is inmiddels regelmatig te vinden bij Boa Vinda. Hij biedt sociale en emotionele ondersteuning aan onze cliënten, met name door hen op een speelse manier uit te dagen om in beweging te komen. Op deze unieke manier voorziet Boa Vinda in aandacht en warmte.

Hoe wordt Nandus ingezet?

– Sociale en emotionele hulp
– Het leggen van contact
– Stimuleren van beweging
– Creëren van succesmomenten door het uitvoeren van kleine commando’s

Al onze buitenactiviteiten zijn gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en zijn zo interactief mogelijk. Hierbij kunt u denken aan:

– Gezamenlijk recepten verzamelen en koken
– Wandelingen en frisse lucht op het strand, in het bos of in de duinen
– Samen boodschappen doen of naar de markt gaan
– Een bioscoopbezoek of heerlijk winkelen bij de Bijenkorf
– Musea verkennen of een tocht maken met een rondvaartboot over de Maas
– Een bezoek aan het havengebied en zelf kapitein zijn op de SS-Rotterdam
– Bewegingstherapie of yoga
– Fantasiespellen
– Jeu de boules
– Een spannend bezoek aan uw voormalige werkgever
– De sensatie voelen van scheepsmotoren bij “Roodhart”
– Een privécollectie van oude auto’s bekijken bij Piet van Adrichem

Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die mogelijk zijn binnen onze dagbesteding. Volg ook onze Facebookpagina voor meer updates! Maandelijks ontvangen onze cliënten een nieuwsbrief met informatie over de geplande uitjes.